antolek 23.08.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 A TUTAJ PROSZĘ O KOMENTARZE... Rady, wskazówki, spostrzeżenia itp.....mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 23.08.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Antolek - Szczere gratulacje !!!! Bardzo się cieszę Pozdrawiam przyszłego sąsiada No i wklejaj te zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 25.08.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Hej ! To znowu ja Wreszcie widzę gdzie jest Twoja działka rzeczywiscie rzut kamieniem Mam pytanko: Skad ściągnełes to zdjęcie satelitarne? Ja oglądam na maps.google.com -ale tam nasza okolica jest sprzed kilku lat - a tu widac ze to wiosna zeszłego roku. Niestety na boje z urzędami , papierami, bankami musisz się psychicznie przygotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 25.08.2006 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Hej ! To znowu ja Mam pytanko: Skad ściągnełes to zdjęcie satelitarne? Ja oglądam na maps.google.com -ale tam nasza okolica jest sprzed kilku lat - a tu widac ze to wiosna zeszłego roku. Z naszej rodzimej strony Urzędu Mniasta Słonecznego Warszawy http://mapa.warszawa.um.gov.pl/ Jest to wpraqwdzie 2005 rok i w naszej okolicy jescze pustki, ale i tak jest nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 25.08.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Niestety mój komp tej mapy nie trawi trudno... To kiedy planujecie rozpocząć budowę? Na wiosnę? Wcześniej chyba będzie trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 25.08.2006 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 No najchętniej to bym chociaż fundamencik sklecił w tym roku, ale czasu mało. Najgorzej jest z WZiZT bo w Wawrze jest totalna czkawka decyzyjna. Mam nadzieję, że nie będę musiał czekać jak niektórzy ponad rok - bo to będzie tragedia. Projekt i pozwolenie na budowę to raczej szybko (o ile miesiąc lub dłużej można tak nazwać Najbardziej takim terminem prawdopodobnym jest wiosna z ambicjami przeprowadzki na zimę.....zobaczymy... A Wy planujecie zakończyć w tym roku i się sprowadzić ?? Wczoraj moja małżonka była na spacerku w okolicy i mówiła, że widziała waszą chatkę. Dało jej to miły dreszczyk że też chcemy jak najszybciej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 25.08.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Z warunkami może być róznie... My czekaliśmy w sumie prawie 10 miesięcy. Przez to przegapiliśy jeden sezon budowlany... Na pozwolenie to już szybko tylko 2 miesiace Z projektem to jest niezła zabawa -zwłaszcza jak robicie indywidualny - my się babralismy ze wszystkimi zmianami ponad miesiąc... Co do naszych planów - myślę, że nie uda nam się na zime sprowadzić... Dlaczego? - bo nie będziemy mieli gazu. Gaz pewnie będzie na wiosnę - A wolelibyśmy nie wchodzić w żadne tymczasowe ogrzewanie. Chociaż z drugiej strony - jak się wszystko uda zrobic - to szkoda będzie nie przeprowadzic się Powodzenia !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 14.09.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Hej witam sasiada, my bedziemy budowac dom w Miedzylesiu, okolice osiedla Borki znam, bo mam na nim rodzine. Wspolczuje oczekiwania na WZ...my wlasnie odebralismy swoje WZ, czekalismy 6m-cy masssakra. Teraz zabieramy sie za projekt, tez bedziemy miec indywidualny Mam nadzieje, ze cos sie ruszy w tym nieszczesnym urzedzie i troche przyspiesza, slyszalam cos o wymianie kady , wiec moze nie bedziecie czekac tyle co my. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 15.09.2006 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Witam serdecznie sąsiadkę bardzo się Cieszę, bo już kilka osób planuje w przyszłym roku w okolicy więc będzie raźniej. Z zazdrością gratulują otrzymania WZiZT 6 miesięcy - szmat czasu Macie może jakiegoś dobrego i niedrogiego projektanta z którym robicie projekt ?? Powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 21.09.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Czy jest dobry, to sie okaze , w kazdym razie polecony...koszt projektu ma wynosic ok. 3tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 22.09.2006 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Czy jest dobry, to sie okaze , w kazdym razie polecony...koszt projektu ma wynosic ok. 3tys. A mogę prosić w takim razie namiar na priv ?? Szukam również osoby, która stworzy projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 12.10.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Przepraszam, ze z takim poslizgiem, ale niestety mam notoryczny niedoczas i zadko tu zagladam - wlasnie wyslalam pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trusia 04.12.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Witam sąsiada! Będziemy mieszkać w okolicach Borowieckiej. Natomiast ja z twojej mapki nie do końca mogę się zorientować, gdzie się budujesz. Ot, jak to baba! Zdziwiona jestem narzekaniami w grupie nt. tego ile czasu trwa zalawtwianie formalnosci w gminie. Ja i mąż kupilismy działkę, uzyskaliśmy wziz oraz pozwolenie na budowe, dostaliśmy kredyt i postawiliśmy stan surowy otwarty - wszystko od wiosny tego roku. Ekipa budowlana opusciła dom 2 tygodnie temu. Co prawda pare razy odwiedzilismy urząd na Żegańskiej, aby dopilnować tematu i na pewno trwało to dłużej niż się spodziewaliśmy, ale nie trwało to miesiącami. Tak czy inaczej gratuluje wyboru okolicy! Nie można bylo lepiej trafic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 27.12.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 No to gratulacje Antolku. Wiem jak się cieszysz bo ja też kilka miesięcy na te ostateczne warunki czekałam... Dostałam je kilka dni przed Świętami... Teraz mam nadzieję, że nikt się nie odwoła i się uprawomocnią.... Wiem, że to mały kroczek, ale ważne, że do przodu Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 16.01.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Hello Antolku !! Coś mi Twoje posty umykały Gratulacje z odbioru WZiZT ! Teraz masz sporo czasu do wiosny, aby z innymi formalnosciami zawalczyć. My też na kolejne warunki czekamy, ale złozylismy pod koniec października i dziś pani R powiedziała, zeby za miesiąc sie dowiadywać.. Wklejaj jak najszybciej ten projekt, to go troszkę skrytykujemy będzie czas na poprawki A jak ogólnie oprócz tych terminów układa Ci się praca z tym projektantem? Godny polecenia? Sąsiadko Trusio - zastanawiam się który toTwój dom... W której przecznicy od Borowieckiej budujesz się? Jakie są tam inne charakterystyczne domy?? Antolek i ja jesteśmy na wysokości chałupy z bali, która była przeniesiona przy Borowieckiej. Tylko trochę głębiej... Antolku, co do wykonawcy to ja bym nie czekała na gotowy projekt... My zaczynając w kwietniu ekipę mielismy umówioną już w lipcu.... Teraz moze być ciężko coś znaleźć... OK juz nie kraczę.... Pozdrowienia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 17.01.2007 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 No właśnie strasznie się boję z ekipą. Ale jestem dobrej myśli A projekt jest wstawiony w dzienniku budowy. Bardzo proszę o opinie Jeśli chodzi o projektanta to sam przyznał, że wziął troszkę za dużo roboty więc opóźnienia kilku dniowe przez pewien czas były normą (zresztą są do dzisiaj) - np umawiamy się że dostaniemy kolejną wersję wieczorem (to można sobie tylko wyobrazić jaki to stan ducha oczekiwanie , Cały czas z częstotliwością 5 sekund ściągamy poczę - I NIC. Rano SMS, że projekt będzie o 13, potem email, że o 16 a potem już o 17 jest hahaha Ale tak ogólnie to współpraca bardzo dobrze. Wspólnie dochodzimy do rozwiązań i znajdujemy nowe pomysły, które on wrysowywuje. Także, jeśli w tym roku, że będzie rozważny w ilości bieżącej roboty i poprawi się trochę terminowość to rewelacja Dzisiaj pewnie będę miał warunki przyłączenia do STOEN więc papierki w komplecie i czekamy na projekt. Zuzza - a tak przy okazji i ile czekaliście na PNB ?? No i jak tam stan ducha przed kolejnych przełomami życiowymi - powiększenie rodziny i pewnie jak najszybsza wprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 17.01.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Hej ! Rozpisałam się, i przypadkiem zamknęłam stronę przed wysłaniem No to jeszcze raz Olbrzymia chałupka Robi wrażenie. Czy Wasza działka jest na tyle szeroka, że zmieści Wam się taras z boku? BArdzo podoba mi się parter - taki podobny do Naszego. Ja bym tylko zrobiła łazienkę z oknem... Wywaliłabym też to drugie boczne okno z gabinetu. Co do góry - to zwróćcie uwagę na garderoby - tam są podwójne skosy i nie da się tam zamontować wieszkaów - tylko niskie półki.. Duzo też różnych załomów powstało, cięzko to będzie zagospodarować. A pozostałe okna na górze jakie mają kształty? Okrągłe są bardzo niewdzięczne... Z tymi rzutami - mozesz spokojnie rozmawiać z wykonawcą. Tak naprawdę oni patrzą tylko na wielkość, ile kominów, jakie schody i na oko powiedzą Ci czy 20, 30 czy 40 tys W każdym razie ode mnie nikt nic więcej nie chciał. Ja też nie miałam jeszcze projektu... Chyba, że chcesz super ekipę, która Ci wszystko wylliczy co do cegiełki i metra - ale wtedy zedrą z Ciebie duzo więcej Ja bym wszystko rzuciła i zaczęła casting wykonawcowy.... Muszę się przyznac, ze my planujemy rozpoczęcie kolejnej budowy, za płotem równiez wczesną wiosna (jak się z papierami wyrobimy) - wiec będziemy z Wami na bieżąco My na Pnb czekaliśmy miesiąc - ale Ty się nie o papiery martw tylko o ekipę U nas na pewno w tym roku będzie WIELKIE zamieszanie: jedna budowa, wyprowadzka pod most, druga budowa, drugie dziecko.... Całe szczęście, że jestem już na zwolnieniu - więc mam duuuuużo czasu, żeby to wszystko zaplanowac... Ok starczy tej mojej paplaniny Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 17.01.2007 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Zuzza, z tymi skosami to oczywiście prawda, ale jakoś musimy to zagospodarować. Nie będzie łatwo, szczególnie, że jak widać w projekcie każde pomieszczenie na poddaszu będzie znacznie zmniejszone przez skosy. No cóż jeśli chodzi o łazienkę to jest to łązienka dolna - taka dla gości i do bierzącej obsługi . Zastanawialiśmy się nad innym umieszczeniem jej - tak żeby było okno ale nijak to nie szło więc zrobiliśmy tak jak jest. W sumie jak się zastanowić to jeszcze nigdy nie mieszkałem w mieszkaniu, w którym łazienka miała okno więc może nie będzie mi przeszkadzać A to dodatkowe okno w gabinecie - nie wiemy do końca jakie będzie finalne przeznaczenie tego pomieszczenia. Gabinet z całą pewnością - ale w przyszłości może to być pokój mieszkalny więc chcemy żeby był jasny. Jeśli chodzi o taras to od strony, że tak powiem ogrodu mamy bodajże 12 metrów więc taras wejdzie. Z tą ekipą to masz rację - pewnie w weekend objadę lokalne budowy i popytam ekipy, któych namiary mam zebrane. Dzięki . jak by co to proszę o więcej uwag. A przy okazji - jaki macie strop u siebie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trusia 19.01.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Sąsiadko Trusio - zastanawiam się który toTwój dom... W której przecznicy od Borowieckiej budujesz się? Jakie są tam inne charakterystyczne domy?? Antolek i ja jesteśmy na wysokości chałupy z bali, która była przeniesiona przy Borowieckiej. Tylko trochę głębiej... ok, juz sie mniej wiecej zorientowalam, gdzie jesteście my budujemy bardziej przy trakcie kolo szkoły, tyle że w lesie, więc nie bardzo to od drogi widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 19.01.2007 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Sąsiadko Trusio - zastanawiam się który toTwój dom... W której przecznicy od Borowieckiej budujesz się? Jakie są tam inne charakterystyczne domy?? Antolek i ja jesteśmy na wysokości chałupy z bali, która była przeniesiona przy Borowieckiej. Tylko trochę głębiej... ok, juz sie mniej wiecej zorientowalam, gdzie jesteście my budujemy bardziej przy trakcie kolo szkoły, tyle że w lesie, więc nie bardzo to od drogi widać. no to witamy przy szkole fajna okolica gratuluję lokalizacji a na jakim etapie jesteście z pracami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts